Body Mind Relaease

Hoi ik ben Sandra Heemskerk en ben de eigenaar van praktijknr21. Deze ben ik gestart nadat ik de opleiding tot Body Mind Release therapeut heb afgerond.
Okay euhm leuk maar wat doe je dan?
Ik help jou wanneer je vastloopt in je leven om jouw ballast los te laten en positiviteit terug te halen.
Klinkt leuk maar hoe dan? Want wat is ballast en hoe kan ik positiviteit weer terughalen als ik dat helemaal niet voel?
Ballon
Stel je voor dat je je leven start met een volle ballon, vol met positieve gevoelens. Het mandje onder de ballon heeft een kleine hoeveelheid ballast, welke je meegekregen heb van je ouders en hun levens.
Dat mandje is niet zwaar en jouw ballon zit nog vol positiviteit. De ballon en mand stijgen mooi de lucht in en kunnen alles vanaf een afstand goed bekijken.
Impact
In de loop van je leven doe je ervaringen op die impact op je hebben. Die ervaringen zorgen voor angstige gevoelens en overtuigingen. Deze gevoelens gaan zich nestelen in de mand en je ballon is wat positiviteit kwijtgeraakt. Maar gelukkig nog voldoende om te kunnen blijven vliegen.
Overtuigingen
In je leven als kind, puber en volwassenen blijf je situaties meemaken die impact op je hebben. Soms heeft dit grote gevolgen en soms wat minder. De impact zorgt ervoor dat je aan die situaties negatieve overtuigingen en gevoelens koppelt. Deze overtuigingen willen deze situaties niet opnieuw meemaken. Wanneer je in een soortgelijke situatie terechtkomt zullen je overtuigingen er alles aandoen om dat gevoel niet nog een keer mee te maken. Ze zetten als het ware hun hakken in het zand en jij komt geen stap verder.
Helicoptervieuw
Ondertussen is jouw ballon vol positieve gevoelens steeds verder leeggelopen. Iedere keer wanneer jij een negatieve ervaringen opdoet, verlies je wat van jouw positieve gevoelens.
De ballon kan niet meer stijgen en jij kan het leven niet meer van bovenaf in alle rust gadeslaan. Doordat de ballon niet meer omhoog komt, bekijk je jouw leven, omgeving en de wereld nog maar door een klein spleetje. Je kan het niet goed meer overzien en mist de helicopterview.
Positiviteit
Je bekijkt als het ware jouw leven, omgeving en de wereld steeds meer vanuit negatieve overtuigingen. De positieve gevoelens ben je een beetje kwijtgeraakt of zijn tijdelijk geblokkeerd.
Gelukkig kan je de opgedane ballast in je leven weer loslaten en de positieve gevoelens weer terughalen. Hierdoor kan je weer positief in het leven staan en trek je weer positiviteit aan. Het lukt je om jouw leven weer vanuit de helicopterview te bekijken in plaats door het spleetje te veroordelen.
Holistisch
Daar wil ik je nog bij vertellen dat jouw lichaam je kan vertellen waar de ballast vast zit. Denk bijvoorbeeld eens aan nek- of schouderklachten. Wanneer je deze klachten ervaart probeer dan eens voor je zelf te bekijken of jij je echt durft uit te spreken of durft aan te geven wat je wel of niet leuk vindt.
Heb je last van je onderrug? Ga dan eens na of je misschien financiële zorgen hebt of dat je je zorgen maakt om je familie of gezin?
Kennismaking
Wil je kennismaken? Kijk dan eens op praktijknr21.nl of mail naar info@praktijknr21.nl