Veerkracht

Veerkracht en kracht

Wist jij dat wij over een enorme dosis veerkracht beschikken?

Kijk maar eens wat je in jouw leven allemaal al hebt overwonnen? Hoe vaak heb je niet gedacht en nu weet ik het niet meer! Ik zit klem, loop vast of heb geen idee meer wat ik moet doen?

Toch is het je gelukt die relatie te verbreken, van baan te veranderen, rijbewijs te halen en ga zo maar door. Vaak ben je trots dat je toch die keuze hebt gemaakt, knoop doorgehakt en angst overwonnen!

Jij hebt zoveel kracht in je! We vergeten dat wel eens wanneer we op een kruispunt in ons leven staan. We zijn geneigd om vooral naar de doemscenario’s te kijken en gefocust op de onmogelijkheden.

Bedenk dan vooral dat je hoofd dan heel hard aan het werk is! Dat hoofd is alleen bezig met wat er niet gaat lukken en zorgt voor controle, beheersbaarheid en stilstand.

Begrijp mij goed, het is zeker niet verkeerd om rationeel naar je situatie te kijken! Het geeft je houvast, overzicht en rust. Vanuit de gedachten van het hoofd hoeft er niet snel een verandering plaats te vinden. Eerst maar een gecontroleerd nadenken voor dat je überhaupt stappen zet.

Vergeet niet dat je over veerkracht beschikt. Heb jij dat ook niet eens meegemaakt dat je het gevoel had dat je echt niet meer wist wat je moest doen?

Tot dat er een opmerking wordt gemaakt die je triggert en je in beweging komt? Je toont op dat moment moed en vaak zul je merken dat moed en lef er voor zorgen dat alles weer op zijn pootjes terecht komt.

Ik ben ervan overtuigd dat wij als mens over veerkracht beschikken om het leven fijn en mooi te maken.

Onlangs sprak ik een man van 66 jaar oud. Hij had zijn relatie na 40 jaar verbroken. Deze relatie had hem geleerd zijn mond te houden, zich aan te passen en afwachten wat hem gevraagd werd.

Hij heeft ondanks toch het besluit genomen om een scheiding aan te vragen en voor zijn eigen geluk te gaan.

Een man die nooit geleerd heeft om te praten, zijn gevoelens te uiten en wensen en behoeftes te delen. Deze man heeft zich ingeschreven op een datingsite en heeft al een aantal dates gehad. Hij schrijft berichten, weet vrouwen te raken en voert lange telefoongesprekken.

Hij zoekt verbinding zonder angst maar met moed, compassie en authenticiteit waarbij hij zijn kwetsbaarheid omarmt.

Wees dankbaar want om je zo kwetsbaar te voelen is weten dat je leeft. Het maakt je zachter en aardiger voor jezelf en de ander.